Το πιο γλυκό τριήμερο του φθινοπώρου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία! Το Patras Dolce Festival 2025 γέμισε την Αγορά Αργύρη με γεύσεις, αρώματα και δημιουργικότητα, μέσα από σεμινάρια, cooking shows, παιδικές δράσεις και φυσικά τον ελληνικό προκριματικό του διαγωνισμού Sustainable Scoops.
Η Παπαγεωργίου είχε τη δική της ξεχωριστή παρουσία στο φεστιβάλ, με τη συμμετοχή του pastry chef Νικόλα Γαλανάκη, υπεύθυνου του τμήματος R&D της εταιρίας μας, ο οποίος κατέκτησε το Βραβείο Τοπικών Γεύσεων με το παγωτό «Achaia Noir», βασισμένο σε προϊόντα της Ιταλικής Unigel. Μια δημιουργία που παντρεύει την τεντούρα, τη μαυροδάφνη, το μέλι και τα αρωματικά μπαχαρικά, αναδεικνύοντας τον πλούτο της αχαϊκής γης σε κάθε κουταλιά. Η συμβολή του ανέδειξε τον ρόλο της καινοτομίας στη δημιουργία προϊόντων που συνδυάζουν ποιότητα, γεύση και σεβασμό στο περιβάλλον.
Μέσα από το ευρωπαϊκό έργο Gelato on the Road, στο οποίο συμμετέχουν 12 χώρες και υλοποιείται στην Ελλάδα από την ΑΧΕΠΑΝ – Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Αχαΐας, η Πάτρα βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής φέτος το Σεπτέμβρη. Τοπικά προϊόντα όπως η σταφίδα, τα εσπεριδοειδή, η μαυροδάφνη, η τεντούρα και τα γαλακτοκομικά μας έγιναν πηγή έμπνευσης και δημιούργησαν νέες γεύσεις gelato με έντονη ελληνική ταυτότητα.
Η συμμετοχή μας στο φεστιβάλ επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Παπαγεωργίου ΑΕ να βρίσκεται δίπλα στους επαγγελματίες του είδους με άριστες Α’ ύλες, που αναδεικνύουν τη γαστρονομία και τη βιωσιμότητα, συμβάλλοντας παράλληλα με τις δράσεις αυτές, στην ανάπτυξη ενός νέου θεσμού γαστροτουρισμού που θα προβάλει διεθνώς την περιοχή μας.




