papageorgioufoods

Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης

Η προσήλωση στις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά των Α’ υλών παγκοσμίως και η ανάγκη για διαφοροποίηση ήταν ανέκαθεν στο DNA της εταιρίας Παπαγεωργίου. Φυσική εξέλιξη λοιπόν ήταν η δημιουργία από την εταιρία, ενός τμήματος R&D με κύριους στόχους την αξιολόγηση και επιλογή των πιο εξελιγμένων Α’ υλών από όλο τον κόσμο, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων συνταγών και την προσαρμογή τους στα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς.

Το τμήμα R&D της εταιρίας Παπαγεωργίου αναπτύχθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Κάτω Οβρυά Πατρών και διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής & Παγωτού, αλλά και τον επιστημονικό εξοπλισμό για την εκτέλεση συνταγών, την ανάλυση προϊόντων και τη διενέργεια των απαραίτητων δοκιμών.

Το εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό του τμήματος R&D Παπαγεωργίου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους προμηθευτές Α’ υλών δοκιμάζοντας και αξιολογώντας προϊόντα και νέες συνταγές. Βασικός στόχος όμως του νέου τμήματος, είναι η άμεση επικοινωνία με τους πελάτες της εταιρίας, αναλαμβάνοντας συμβουλευτικό ρόλο και παρέχοντας διευκρινίσεις και λύσεις σε οποιοδήποτε τεχνικό ζήτημα αλλά και συνεχή εκπαίδευση και υποστήριξη. Ταυτόχρονα, οι τεχνικοί σύμβουλοι της εταιρίας παρέχουν νέες ιδέες και προτάσεις για τον εμπλουτισμό της γκάμας των τελικών προϊόντων των πελατών προς τους καταναλωτές, εστιάζοντας σε καινοτομικά, διαφοροποιημένα προϊόντα.

Επόμενο στόχο αποτελεί η επέκταση του R&D με τη δημιουργία ειδικού χώρου για την παρουσίαση νέων προϊόντων και τη διεξαγωγή σεμιναρίων τεχνικής επιμόρφωσης. Σκοπός της εταιρίας είναι η συνεχής ενημέρωση των πελατών της και η παροχή τεχνογνωσίας μέσω πρακτικών εφαρμογών αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και παγωτού, σε συνεργασία με Έλληνες και διεθνείς ειδικούς σε κάθε τομέα.